26 oktober 2017

Alteruitvaart

In 1998 ben ik na het overlijden van ons zoontje Edward begonnen met het maken van een digitale brochure 'Op een persoonlijke wijze afscheid nemen van je overleden kind'. Toen was er nog niet veel informatie te vinden over kinderuitvaarten. Dit is daarna omgezet in de website: www.uitkinderliefde.nl. Na het overlijden van ons zoontje Daan in 1999 ben ik verder gegaan met het verzamelen van informatie over uitvaartalternatieven. Uiteindelijk heb ik er toch een site van gemaakt voor zowel volwassenen als voor kinderen: www.alteruitvaart.nl. Dit heb ik jaren lang met erg veel voldoening gedaan. Vooral omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk is dat je informatie kunt vinden waarmee je de uitvaart zoveel mogelijk zelf kunt gaan vormgeven of lotgenoten kunt vinden. Ook heb ik uitvaartspeeches gemaakt via de mail. In de loop van de jaren kwamen er steeds meer informatieve uitvaartwebsites en ook steeds meer funerair sprekers.

Ik besloot daarom om mijn tijd te gaan steken in twee andere aspecten op uitvaartgebied:
  1. creatieve vormgeving, het liefst met voorwerpen met een 'verhaal'. 
  2. Maar ook in het assisteren van mensen bij het maken van een herdenkingswebsite of pagina.

Vandaar deze bijzondere combinatie op deze website van het decoreren van brocante en het decoreren van kisten, uitvaartgerelateerde artikelen en herinneringsvoorwerpen. Maar ook het maken van herdenkingswebsites, 
het gaat dan om een website of pagina die u daarna zelf kunt aanpassen en bijhouden. Dit gaat tenslotte ook om 'levensverhalen'. U kunt meer lezen over de Mementos op de pagina: http://alteruitvaart.blogspot.nl/p/mementos.html

Over de herdenkingswebsites en pagina's kunt u binnenkort meer informatie vinden op deze website.

De site http://www.uitkinderliefde.nl/  en daarmee de inhoud van de website zou worden voortgezet door http://www.amelius.nl/afscheidopmaat/. Door omstandigheden wordt deze informatie niet meer actueel gehouden. 
Wanneer u een uitvaart gerelateerde vraag heeft waarmee u denkt dat ik u zou kunnen helpen, dan mag u mij nog wel mailen. Ik kan u dan wellicht wel doorsturen naar de juiste persoon en/of organisatie.

Claudia Folkerts
KvKnr Noord-Nederland 01125741
Laatste update: 26 oktober 2017  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten