Mementos


Decoreren van kisten, uitvaartgerelateerde artikelen en herinneringsvoorwerpen 
In de uitvaartbranche zijn veel verschillende artikelen te koop, uitvaartkisten en urnen in allerlei vormen en kleuren. Ook zijn er kunstenaars die een kist of urn kunnen beschilderen. Zij maken er prachtige voorwerpen van. Maar vaak weet men niet dat je zelf ook veel kunt doen.

Ik kan helpen bij het decoreren van kisten, herinneringskaarsen, urnen en herdenkingsvoorwerpen. Bij het decoreren van de uitvaartkist maak ik gebruik van afbeeldingen en foto's die herinneren aan de overledene. Dit doe ik samen met de nabestaanden volledig met de hand.
Op deze Amerikaanse site kun je wat voorbeelden vinden over hoe zo'n kist er dan uit komt te zien. http://www.arnold-funerals.co.uk/cardboard-coffins.html Wel moet er in geval van crematie rekening worden gehouden met het feit dat niet alle crematoria 'kartonnen' uitvaartkisten accepteren. Wij adviseren hier vooraf over te informeren bij het desbetreffende crematorium.

Soms zijn er een paar speciale voorwerpen die je graag wilt bewaren ter herinnering aan je dierbare. In een enkel geval weet je niet waar je dat neer moet zetten, maar soms wil je er ook wel iets speciaals mee doen, maar weet je ook niet hoe. Samen met mij kun je een speciaal voorwerp van een dierbare gaan decoreren. Hierbij kun je denken aan het versieren van een porseleinen, aardewerken of glazen voorwerp met porseleinverf, ik beschilder ook waxinelichthouders met een naam.

Ook aan het decoreren van een houten kistje met decoupage behoort tot de mogelijkheden:
Hier twee voorbeelden van een herinneringsdoos voor liefhebbers van paarden of vogels.  Mementos
Een groep professionele kunstenaars, zoals Agustin Edouart, zijn begonnen met het uitknippen van karikaturen (schaduwportretten). Deze 'Silhouettes' werden ook gebruikt voor 'rouwplaten' de zogenaamde 'Mementos'. Hiervoor gebruikte men een klein silhouet met daarbij bijvoorbeeld een plukje haar van de overledene om de herinnering aan hem of haar levend te houden. Ik kan samen met een partner of gezinslid een 'mementos' maken, ook wanneer iemand terminaal ziek is. Mail mij voor meer informatie hierover: alteruitvaart@gmail.com 


Overleden kind
Speciaal als herinnering aan een overleden kind kunnen wij samen een bewaarkist maken voor alle dierbare spulletjes van het overleden kind. We kunnen ook samen een herinneringslantaarn of kaars maken, door daar een naam op te schilderen en eventueel geboortedag/dag van overlijden.

Meer informatie? 
Met mijn persoonlijke ervaringen en jarenlange ervaring in de uitvaartbranche kan ik van een gewoon voorwerp een speciaal herinneringsobject maken. Dit kan ook samen met een aantal familieleden en vrienden. Ik kan ook meedenken om een klein huisaltaartje te maken of een speciaal hoekje met daarin de bijzondere voorwerpen en foto's. In de drie noordelijke provincies kan ik langskomen of we kunnen met een groep (gezin/familie/vrienden) op een speciale locatie afspreken. Mail mij via alteruitvaart@gmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten